Γεωγραφική θέση

Η Μαρίνα Αγ. Κοσμά υπάγεται διοικητικά στο Δήμο Ελληνικού.
Χωροθετείται σε δημόσια έκταση 450.000 τ.μ. μεταξύ του ακρωτηρίου του Αγίου Κοσμά και του Όρμου της Γλυφάδας και νότια της Λεωφόρου Ποσειδώνος μπροστά στο θαλάσσιο μέτωπο των ορίων του Δήμου Ελληνικού και του Δήμου Γλυφάδας. Η θαλάσσια περιοχή, έχει έκταση περίπου 3.0-3.5 Km². Το μήκος της, παράλληλα προς την ακτογραμμή, είναι 3Km και το μέγιστο πλάτος της κάθετα προς την ακτογραμμή είναι 1200μ. περίπου. Ο προσανατολισμός της ακτής είναι ΒΔ-ΝΑ.
Η εγκατάσταση γειτνιάζει άμεσα με το παλιό Διεθνή αερολιμένα του Ελληνικού και με σειρά θαλασσίων εγκαταστάσεων (Μαρίνες Αλίμου, Φλοίσβου, Γλυφάδας), ενώ οι γειτονικοί δήμοι είναι ο Δήμος Αλίμου, Αργυρούπολης και Γλυφάδας.

 

 

Πρόσβαση

Ο κύριος οδικός άξονας που οδηγεί στην Μαρίνα Αγ. Κοσμά είναι η Λεωφόρος Ποσειδώνος. Η προσέγγιση μπορεί να γίνει και από τα δύο ρεύματα (από και προς Αθήνα – Πειραιά) :
Από Αθήνα & Πειραιά :
• μέσω της Εθνικής Οδού Αθηνών – Κορίνθου και της νέας περιφερειακής λεωφόρου Πειραιά, από Πειραιά και τις δυτικές περιοχές του Λεκανοπεδίου (Περιστέρι, Αιγάλεω κλπ).
• από το κέντρο της πόλης μέσω της λεωφόρου Συγγρού.
• από τη βόρεια και ανατολική περιοχή του Λεκανοπεδίου (Μαρούσι, Κηφισιά, Ηλιούπολη, Ζωγράφου κλπ) μέσω της περιφερειακής Υμηττού και της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.
Από περιοχή Βουλιαγμένης :
• από το Διεθνές Αεροδρόμιο μέσω της Αττικής Οδού.
• από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου (Κυκλάδες).
• από τις νότιες περιοχές του Λεκανοπεδίου (Γλυφάδα, Βούλα, Μεσόγεια κλπ). Επίσης πρόσβαση στην περιοχή πραγματοποιείται μέσω των Μαζικών Μέσων Μεταφοράς με πυκνές γραμμές σύνδεσης.

Με Λεωφορείο: Η στάση, «2η Ελληνικού» που βρίσκεται έξω από τη Μαρίνα παρέχει πρόσβαση σε όλη την πόλη. http://www.oasa.gr

Με τραμ: Η στάση τραμ «Ελλήνων Ολυμπιονικών» βρίσκεται μόλις 100 μέτρα από την είσοδο της μαρίνας. Από τη στάση αυτή μπορεί κανείς να μετακινηθεί εύκολα και γρήγορα προς το κέντρο της Αθήνας.
http://www.tramsa.gr/map.cfm

Με ταξί:
AΠΟΛΛΩΝ 210 3636508
COSMOS 18300
ΕΡΜΗΣ: 210 4115200
ΓΛΥΦΑΔΑ: 210 9605600

Τα γραφεία της Μαρίνας αναλαμβάνουν να σας κλείσουν ραντεβού

img2
 

 
img3

Προορισμοί

Η ελληνικές θάλασσες είναι γεμάτες όμορφους προορισμούς:
Ναυτικά Μίλια για νησιά:
Αίγινα, 20 ΝΜ
Ύδρα, 39 ΝΜ
Σπέτσες, 51 ΝΜ
Σέριφος, 65 ΝΜ
Σίφνος, 74 ΝΜ
Μήλος, 81 ΝΜ
Μύκονος, 89 ΝΜ
Σαντορίνη, 128 ΝΜ
Ρόδος, 243 ΝΜ
Λευκάδα, 168 ΝΜ
Κέρκυρα, 238 ΝΜ